En spalte opstår

Når mennesker lykkedes med noget, mødes de ofte af en stor udfordring som hedder succes. Når man får succes betyder det ofte at noget vokser. Når noget vokser bliver det meget svært for ét menneske at træffe alle større beslutninger selv. Man må have flere mennesker omkring sig og samtidig betro sig til, at de kan træffe nogle beslutninger. Men hvor nogle af de første beslutninger blev truffet ud fra ens egen mavefornemmelse og en grundlæggende idé, bliver beslutninger senere truffet af andre, ud fra antagelser, rationelle faktorer og empiriske data. De stritter i forskellige retninger.

En spalte opstår.

På den lyse side af spalten står det menneske som startede det hele med nogle af de første mennesker der kom med.

På den mørke side af spalten står majoriteten af de mennesker som nu er med.

På den lyse side er passionen og inspirationen stor, det man gør er meningsfyldt og på den mørke side er passionen væk og inspirationen minimal og det man gør er meningsløst.

Når den idé man engang troede på bliver uklar, bliver det meget sværere at opretholde den vækst, loyalitet og inspiration, der var drivkraften bag den oprindelige succes.

Man mødes måske ved kaffemaskinen og snakker om:

“Kan du huske dengang at ….. det var helt vildt, fantastisk og inspirerende, sådan oplever jeg det ikke længere, det gir ikke mening.” 

Hvad gør man så?

Man kan vælge at ignorere spalten. Det gør den højst sandsynlig dybere og bredere.

Eller man kan forsøge at forbinde de to sider igen. Nogle kalder den del for at vi skal "back to basics" eller udgangspunktet.

Det handler ikke om konstant at finde og fylde på (komplekst).

Det handler mere om at fjerne og finde frem (Simpelt).

Jesper OutzenComment